MARDİN / ÖMERLİ - Şehit Öğretmen Fasih Söğüt Ortaokulu

Nis

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından , ilçedeki tüm 8.sınıflar öğrencileri için yürütülen deneme sınavı bügün saat 09:00 da başaladı. 8. sınıf öğrencilerine yönelik, LGS öncesi uygulanan deneme sınavları ile eksiklerinin tamamlanarak akademik başarılarının artırılması ve LGS de ilçe genelendeki başarımızın yükseltilmesi hedeflenmektedir.

Nis

Okul Müdürümüz Hüseyin AKGÜL rehberliğinde okulmuz 8. sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Giriş Sınavı (LGS) kakkında sunum yapıldı. Sunumda  5 Haziran 2022 de sınavın yapılacağı ve 30 Haziranda 2022 de sınav sonuçlarının açıklanacağı belirtildi. Sınavlar açıklandıktan sonra  tercih sürecinin başlayacağı ve ardından 1. Nakil  Tercih işlemleri ve 2. Nakil Tercih işlemlerinin kademeli olarak başlayacağı anlatıldı. Tercihlerin e- okul üzerinden öğrenciler tarafından yapılacağı ve okul müdürlüklerince , öğrenci ve velilerin bizzat okullara başvurmasıyla onay verileceği anlatıldı.

Nis

112 ACİL Arama eğitim videoları okulumuz İngilizce Öğretmeni Sevil Arıcı tarafından öğrencilere izletildi. 112 ACİL ARAMA numarsının önemi ve hangi zamanlarda arama yapılması gerektiği hakkında öğrenciler bilinçlendirildi.

Nis

Vergi Bilinici hakkında öğrencilerimize sunum gerçekleştirdik. Beden Eğitimi Öğretmeni Sedat Karcılar, bakanlığımızın ilgili videolarını öğrencilerimizle paylaşarak gerrekli bilgilendirmelerde bulundu.

Nis

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini Okulumz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Nasrullah Bartu rehberliğinde kutlandı. Günün anlam ve önemine vurgu yapıldı. Şiirler ve İlahiler okundu. Proğramdan sonra okulmuzda gerçekleştirilen Hadis yarışmasına katılan ve derece yapan tüm öğrencilere Okul müdürümüz ve Köy imamımız tarafından hediyeler verildi.

Nis

Ömerli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün organize ettiği  ve Ömerli Öğretmenevi Müdürlüğümüzün ev sahipliği yaptığı iftar proğramına Ömerli'de görev yapan tüm kurum müdürlerimiz katıldı. İftardan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Adnan Çiftçi rehberliğinde tüm kurum müdürlerimizle sıcak bir ortamda söyleşiler yapıldı.

Bu etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese kurumumuz olarak teşekkür ediyoruz.

Nis

Okulumuz Şehit Öğretmen Fasif Söğüt Ortaokulu ve Şehit Öğretmen Fasih Söğüt İlkokulu olarak ortaklaşa düzenlenlediğimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrasmı'nı büyük coikuyla kutladık.

Proğrama; Köy Muhtarımız, Karakol Komutanımız, birçok öğrenci velimiz büyük ilgi gösterdi. Şiirler okundu,yarışmalar düzenlendi. Proğram sonunda yarışmalarda derece yapan öğrencilere ödüller dağıtıldı.

May

Okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Abdulaziz KUTLU, Fen Bilimleri Öğretmeni Can Erman UTKU ve Matematik Öğretmeni Fatma KILIÇ, 8. sınıf öğrencimiz olan Berivan KAYMAZ evinde ziyaret etti.

Öğretmenlerimizin bu ziyaretinden memnun kalan velimize öğrenicinin gelişimi hakkında bilgi verildi. Öğrencinin hem davranışları hemde akedemik gelişimi hakkında velimize bilgiler verildi.